وبلاگ

چشمه بلقیس چرام

چشمه بلقیس چرام باغی است که در بین حصار های کوتاه سنگی و در دره ای پیر، که در این دره بید های مجنون زیادی قرار دارد، قرار گرفته است. باغ دارای چندین چشمه است که از دهانه شمالی به باغ می‌ریزند وآب چشمه ها در جویبارهای مشبکی که با اصول معماری قابل توجهی تراس بندی شده‌ اند، به استخر زیبائی سرازیر می‌شود.

چشمه بلقیس چرامتاریخچه چشمه بلقیس چرام

از تاریخ باغ اطلاعات دقیقی در دسترس نیست ولی باغ فعلی چشمه بلقیس در اوایل دوره پهلوی توسط اسکندرخان و جان محمد خان چرامی احداث شده‌است. به جهت اینکه بلقیس در اساطیر ایرانی نماد زیبایی بود برای این باغ نام بلقیس انتخاب شد که بعداً به نام چشمه بلقیس معروف شد.

باغ چشمه بلقیس تا قبل از سال ۱۳۲۳ یک بیشه زار از درختان بید و زبان گنجشک بود و در سال ۱۳۲۳ کار احداث باغ به شکل امروزی آغاز شد. در وسط باغ گودالی وجود داشت که حین حفاری و ساخت حوض مرکزی در آن گودال بقایای حوض قدیمی پیدا شد که مربوط به معماری قدیمی آن می‌باشد.

پوشش گیاهس چشمه بلقیس چرام

پوشش گیاهی این باغ به‌دلیل واقع شدن در منطقه گرمسیری شامل اکالیپتوس، سدر، بلوط، سرو و دارای درختان متنوع میوه‎ای مانند گردو، گلابی، سیب، لیمو ترش، خرمالو، پرتقال، نارنگی، انجیر، انگور، توت، نارنج، نخل و غیره بوده و بوته‎های گیاهی گوناگون و گل‌های مختلف نیز در آن به چشم می‎خورد.

دسترسی محلی چشمه بلقیس چرام

چشمه بلقیس چرام در ۴ کیلومتری جنوب شهر چرام در مسیر جاده چرام-گچساران واقع شده است.

0
13 آبان, 1396

جنگل ابر

جنگل ابر قسمتی از قدیمی‌ترین و زیباترین جنگلهای هیرکانی با گونه‌های گیاهی و جانوری نادر است. این جنگل با ۳۵ هزار هکتار وسعت، به دلیل این که در اغلب مواقع فضای این جنگل را اقیانوسی از ابر فراگرفته به این نام مشهور است. در این جنگل ابرها آنقدر به درخت‌ها نزدیک اند که به‌نظر می‌رسد جنگل بر روی ابرها سوار است و می‌توان در میان ابرها گشت و گذار کرد.

جنگل ابر شاهرودپوشش گیاهی و جانوری جنگل ابر

وجود ۸۵ نوع گونه گیاه مانند راش، بلوط، ممرز افرا، شیردار، توسکا، آزاد داغداغان، گونه‌های کلاه میر حسن، چوبک، اسپرس، دم روباهی، آویشن و شبدر به همراه گونه‌های گیاهی نادر مانند نارون، بارانک، سرخدار و مانند آنها جنگل ابر را به موزه‌ای طبیعی تبدیل کرده است. همچنین جنگل ابر یکی از بانک‌های گیاهان دارویی سرشار در کشور شناسایی شده است.

از گونه‌های جانوری این منطقه می‌توان خرس قهوه‌ای، گرگ، پلنگ، خوک وحشی، شغال، روباه، خرگوش کل و بز، شوکا و مار و از پرندگان کبک، کبوتر جنگلی، بلدرچین، عقاب جنگلی، کرکس، شاهین، فاخته و قرقاول را نام‌برد.

دسترسی محلی جنگل ابر

جنگل ابر در ۴۵ کیلومترى شمال شهر شاهرود قرار دارد. این جنگل در استان سمنان و در نزدیکى روستاى ابر واقع شده و تقریباً مرز استان سمنان و استان گلستان است. جنگل ابر پس از عبور از میان باغات باصفای بسطام در مسیر جاده شاهرود به آزاد شهر قرار دارد.

0
13 آبان, 1396

تنگه واشی

تنگه واشی شامل دو تنگه است که تنگه اول به «واشی» و تنگه دوم به «سا» معروف است. در انتهای تنگه دوم آبشاری با ارتفاع ۱۵ متر قرار دارد. کلمه «واش» در زبان مازندرانی به معنای «چمن» می باشد.

تنگه واشی فیروزکوهمسیر پیاده روی تنگه واشی

مسیر پیاده‌روی از ابتدای تنگه اول طی سه بخش انجام می‌شود.

بخش اول: مسیر تنگه اول تا ابتدای دشت ساواشی (حدود ۲۵۰متر)

بخش دوم:راهپیمایی دشت ساواشی (حدود ۱۷۰۰متر)

بخش سوم:مسیر تنگه دوم تا رسیدن به آبشار (حدود ۸۰۰متر)

تنگه واشی فیروزکوهآثار تاریخی تنگه واشی

یکی از سه کتیبه معروف دوره قاجار در این تنگه واقع شده‌است. این کتیبه‌ به دستور فتحعلی شاه قاجار حکاکی شده‌است. کتیبه واقع در تنگه ساواشی دارای ابعاد شش در هفت متر است که وقایع زمان فتحعلی شاه دور تا دور کتیبه روایت شده ‌است. بزرگترین نقش برجسته این کتیبه‌ها، نقش شکارگاه با تصویر اسب، نیزه و شکارهایش است که در اطراف آن می‌توان عباس میرزا، علی‌قلی میرزا و علی‌نقی میرزا پسران فتحعلی شاه و همچنین نوادگانش را در حال شکار دید.

کتیبه نگه واشی فیروزکوهدسترسی محلی به تنگه واشی

تنگه واشی در 17 کیلومتری شهر فیروز کوه قرار دارد. در حرکت از سمت تهران به دماوند 17 کیلومتر بعد از فیروزکوه ، خروجی به سمت چپ هست که به سوی تنگه واشی حرکت می کند. برای رفتن به تنگه واشی در کیلومتری ۲ جاده فیروزکوه-تهران، پس از ورود به یک جاده فرعی و طی ۱۰ کیلومتر روستای جلیزجند نمایان می‌گردد. بعد از عبور از روستا و طی حدود 4 کیلومتر در جاده‌ای باریک که میان دشت و در کنار جوی‌های پر آب زلال احداث شده، محل پیاده‌روی تنگه واشی شروع می‌شود.

0
13 آبان, 1396

تنگ بستانک یا بهشت گمشده

تنگ بستانک منطقه ای سرسبز و رویایی در شهرستان مرودشت است که به خاطر منظره سرسبز و شگفت انگیزش بهشت گمشده ایران نامیده شده است.

موقعیت و ویژگیهای تنگ بستانک یا بهشت گمشده

تنگ بستانک منطقه‌ای حفاظت شده است که حدود ۱۵۳۲۴ هکتار مساحت دارد. ارتفاع این تنگه بین ۱۷۰۰ تا ۲۷۰۰ متر است که همین مورد خنکی بسیار دلچسبی را در گرمترین فصل‌های سال به همراه می‌آورد.

این منطقه دارای محیطی عمدتا کوهستانی به همراه پوشش جنگلی بوده که تابستان‌های خشک و زمستان‌هایی سرد را ارایه می‌دهد. بستر سنگی دره محل مناسبی را برای رویش درختانی چون چنار و گردو و گیاهان سایه پسند فراهم آورده است. این گیاهان باعث شده‌اند تا به سختی بتوان ردی از نور مستقیم خورشید در کف دره پیدا کرد که البته در فصول گرما نکته‌ای مثبت به شمار می‌رود. به این موارد آبشارهای کم ارتفاع طبیعی را هم اضافه کنید. در گذشته مهمترین سودمندی آن برای روستاه های پایین دست استفاده از منابع آب برای مصرف شرب، کشاورزی و گردشگری موردی جوامع محلی بوده است.

تنگ بستانک یا بهشت گمشده مرودشتدسترسی محلی تنگ بستانک یا بهشت گمشده

تنگ بستانک در شمال غربی استان فارس و در فاصله 120 کیلومتری شهر شیراز در بخش کامفیروز از توابع شهرستان مرودشت واقع گردیده است.

0
13 آبان, 1396

پل طبیعت

پل طبیعت تهران یک پل دو طبقه پیاده‌رو و غیرخودرویی است که در عباس‌آباد تهران قرار دارد. پل طبیعت، اولین پل صرفا پیاده رو در ایران می باشد. همچنین بزرگ‌ ترین پل عبور و مرور غیر خودرویی کشور به حساب می آید که مسحات آن ۷۰۰۰ متر مربع می باشد. معمار و طراح این پل لیلا عراقیان است.

پل طبیعت تهرانتاریخچه پل طبیعت

کار مطالعاتی پل طبیعت در سال ۱۳۸۸ شروع شد. پل طبیعت زیر نظر شرکت نوسازی عباس‌آباد ساخته شده است. این پل در ۲۰ مهر سال ۱۳۹۳ افتتاح شد.

طراحی پل طبیعت

پل طبیعت یک پل سه پایه برای تردد پیاده از بالای بزرگراه مدرس، مکث و دیدار از مناظر پیش‌ رو و همچنین تجربه آرامشی فوق‌العاده در ارتفاع ۴۰ متری از سطح زمین است. مساحت این پل ۷۰۰۰ متر مربع است که ۷۲۰ متر آن به فضای سبز و ۴۸۰ متر آن به رستوران‌ ها، کافی‌ شاپ و دیگر فضاهای فرهنگی و تفریحی اختصاص خواهد داشت. شهروندان می‌ توانند روی کفپوش‌ های چوبی پل با مساحتی حدود ۵۱۰۰ متر مربع پیاده روی کرده یا از مسیرهای دوچرخه‌ سواری و کالسکه‌ سواری لذت ببرند.

پل طبیعت سه طبقه دارد، طبقه اول ۱۴۵۰، طبقه دوم ۲۸۷۰ و طبقه سوم ۵۷۱ متر مربع است. همچنین قرار است در طبقه سوم انواع فضاهای تفریحی از نمایشگاه و کافی‌ شاپ گرفته تا گالری و رستوران‌ های متنوع به‌ عنوان یک مقصد گردشگری جذاب ایجاد شود. روی پل به تفکیک سه مسیر مشخص اسب‌ رو و کالسکه‌ رو، دوچرخه‌ رو و انسان‌ رو در نظر گرفته شده است. پیش‌بینی فضاهای مکث روی پل و طراحی مبلمان شهری مناسب و هماهنگ با ویژگی‌ های این سازه از نکاتی است که در طراحی این پل مد نظر بوده است.

دسترسی محلی پل طبیعت

پل طبیعت بر روی بزرگراه مدرس احداث شده است و پارک جنگلی طالقانی در شرق را به بوستان آب و آتش در غرب متصل می‌کند.

اگر می‌ خواهید از بوستان آب و آتش از پل طبیعت گذر کنید باید از معابر فرعی ضلع شرقی خیابان آفریقا استفاده کنید یا بعد از گذشتن از چهار راه جهان کودک وارد خیابان دیدار جنوبی شده و به بوستان آب و آتش وارد شوید.

اگر هم بوستان طالقانی را برگزیده‌ اید باید از ایستگاه مترو حقانی استفاده کنید یا از محور غرب به شرق بزرگراه حقانی به این بوستان جنگلی وارد شوید و پس از عبور از مسیرهای پیاده راه طراحی شده در این بوستان به پل طبیعت قدم بگذارید.

0
13 آبان, 1396