چشمه بلقیس چرام
چشمه بلقیس چرام باغی است که در بین حصار های کوتاه سنگی و در دره ای پیر، که در این دره بید های مجنون زیادی قرار دارد، قرار گرفته است. باغ دارای چندین چشمه است که از دهانه شمالی به باغ میریزند وآب چشمه ها در جویبارهای مشبکی که با اصول معماری قابل توجهی تراس بندی شده اند، به استخر زیبائی سرازیر میشود.
تاریخچه چشمه بلقیس چرام
از تاریخ باغ اطلاعات دقیقی در دسترس نیست ولی باغ فعلی چشمه بلقیس در اوایل دوره پهلوی توسط اسکندرخان و جان محمد خان چرامی احداث شدهاست. به جهت اینکه بلقیس در اساطیر ایرانی نماد زیبایی بود برای این باغ نام بلقیس انتخاب شد که بعداً به نام چشمه بلقیس معروف شد.
باغ چشمه بلقیس تا قبل از سال ۱۳۲۳ یک بیشه زار از درختان بید و زبان گنجشک بود و در سال ۱۳۲۳ کار احداث باغ به شکل امروزی آغاز شد. در وسط باغ گودالی وجود داشت که حین حفاری و ساخت حوض مرکزی در آن گودال بقایای حوض قدیمی پیدا شد که مربوط به معماری قدیمی آن میباشد.
پوشش گیاهس چشمه بلقیس چرام
پوشش گیاهی این باغ بهدلیل واقع شدن در منطقه گرمسیری شامل اکالیپتوس، سدر، بلوط، سرو و دارای درختان متنوع میوهای مانند گردو، گلابی، سیب، لیمو ترش، خرمالو، پرتقال، نارنگی، انجیر، انگور، توت، نارنج، نخل و غیره بوده و بوتههای گیاهی گوناگون و گلهای مختلف نیز در آن به چشم میخورد.
دسترسی محلی چشمه بلقیس چرام
چشمه بلقیس چرام در ۴ کیلومتری جنوب شهر چرام در مسیر جاده چرام-گچساران واقع شده است.